Billiga motionsband och promenadband online

Promenadband och gåband

Vi alla tränar på olika sätt eller så skall vi börja röra på oss. Den bästa tiden är så klart på sommaren eftersom vi kan välja till exempel att springa eller också att gå i snabb takt. Båda varianterna är bra på alla sätt för kroppen eftersom träningen i sig är helt naturlig. Ett problem är på vintern när snön har fallit och det även blir is på våra gator, då kan vi inte träna längre men vi kan finna något som gör att vi inte blir liggande på soffan hela vintern. Då passa det perfekt med ett eget promenadband eller gåband som det också kallas.

Motionsband såsom ett promenadband är ett perfekt komplement till dig som gillar att gå på sommaren. Precis som löpbandet så är själva gåytan väldigt viktig för att träningen skall bli bra. Vi alla har olika steg som vi tar och olika längder på våra ben så hur större ytan är desto bättre är det. Det beror också på att ju snabbare du går desto större yta kommer du att behöva, så det är jätteviktigt. Båda varianterna påminner om varandra när man tittar på dem.

På både ett gåband och löpband så kan man ställa in lutningen på bandet. På de billigare modellerna så måste man avbryta sin träning och göra det manuellt, och på en dyrare så kan man styra lutningen via sin digitala display. Man gör det enkelt via ett knapptryck och du kan ändra precis lutningen hur du vill och mitt i träningen. Läs mer om billiga motionsband online.

Om du gillar att springa i snabbare takt så är det perfekta valet för dig att köpa ett löpband, som du även kan ställa hastigheten på. Det man skall tänka på är att de billiga modellerna har oftast en mindre yta som du kan springa på vilket gör att träningen inte blir säker och du känner dig osäker. Man skall satsa på kvalité och först och främst så glömmer vi allt vad lågprisställen heter för att dessa produkter kommer du inte att bli nöjd med om du skall träna på riktigt. Många köper sitt träningsredskap där och träningen blir inte rolig och man lägger av helt enkelt för att man tröttnar. Eftersom ett löpband är till för att springa på så skall löpytan passa dina steg och man skall även tänka på att motorn skall passa sin träning. Om du kommer att springa i hög fart så kontrollera vilken topphastighet som löpbandet kan göra, och är det ungefär samma som din normala hastighet så kommer den motorn att brännas ut snabbt. Det beror på att den hela tiden kommer att gå på toppfart hela tiden.

De flesta promenadband och löpband har en display som är monterad vid ett handtag upptill. Där visas all typ av information som hastighet, hur långt du har tränat och även din puls. En del maskiner har en pulsmätare som man sätter på sin arm och du kan även se din puls i realtid. Det går också på vissa modeller att anpassa sin träning efter din puls och maskinen går upp och ner i hastighet.

Lycka till med din träning!

Beställ gåband här!
Motionsband Viking Sport